Galerie Foto

Ponoarele

Galerie Foto Ponoarele, Mehedinti Romania Podul Lui Dumnezeu, Lacul Zaton, Padurea de Liliac, pestera Ponoarele, Lapiezuri

Podul Lui Dumnezeu

Podul Lui Dumnezeu - 2012 Podul Natural de la Ponoarele este al doilea ca marime din Europa (60 m lungime si 9,7 m latime) si singurul pe care se poate circula, pe deasupra sa trecand soseaua Baia de Arama – Baile Herculane .

Zaton

Albia lacului Zatonul - 2012 Lacul Zăton (Zătonul Mare), lac temporar (lacul are momente cand este plin, dar si momente in timpul verii in care seaca complet) de origine carstica, este situat in depresiunea din amonte de Pestera Ponoare din Podisul Mehedinti, avand legatura cu sistemul hidrografic al peşterii (Pestera de la Podul Lui Dumnezeu sau Pestera de la Podul de Piatra), se intinde, in anotimpurile cu precipitatii, pe o suprafata de cateva hectare, sub altitudinea de 350m pe care o are depresiunea.

Lapiezuri

Campurile de lapiezuri Cleopatra si Afrodita din Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea si altitudinea la care se gasesc (sub 600 metri), ele fiind caracterstice Muntilor Alpi.

Padurea de Liliac

Padurea de liliac - 2012 o minune a naturii, este o rezervatie botanica situata la 4 km de orasul Baia de Arama, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin şi Targu Jiu. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 20 ha, la o altitudine de 500m si reprezinta unica statiune din tara conservata datorita climatului bland, cu influente submediteraneene.

Moara Cracucenilor

Moara de lemn ( Moara Cracucenilor ) - 2012 situata pe Valea Morilor este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag de pe teritoriul comunei Ponoarele, utilizata si in prezent la macinarea traditionala a graului sau porumbului cu ajutorul apei.

Biserica Sfantul Nicolae

Biserica de lemn Sfantul Nicolae - 2012 este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763 avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi. Conform legendei, bisericuta este inaltata in situl unde in secolul al XIV-lea, calugarul Nicodim a vrut sa inalte actuala manastire de la Tismana.

Cheile Balutei

Cheile Băluței sunt singurele chei de dimensiuni și importanță mai mare de pe teritoriul comunei Ponoarele, cu o lungime de circa 1km. Cheile Băluței se află în proximitatea satului Băluța, fiind mărginite de Cornetul Băluței și cel al Râienilor, cu altitudini ale pereților calcaroși cuprinse între 300-400m.

Pics

Un gând despre „Galerie Foto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ponoarele, una dintre cele mai frumoase zone din Romania