Podul lui Dumnezeu a fost salvat

Obiectivul turistic, unic în România, a fost consolidat de o mână de muncitori şi va fi redeschis circulaţiei doar pentru turişti şi biciclişti.

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, singurul pod natural din România, este inclus în categoria monumentelor naturale foarte rare.

În toată lumea, sunt doar trei astfel de poduri, iar acesta este al doilea, ca mărime, din Europa. Este unicul pasaj natural rutier funcţionabil din ţară, traversat de DJ 670 care leagă Baia de Aramă de Drobeta Turnu Severin.
Podul lui Dumnezeu a fost salvatÎn 2009, structura lui de rezistenţă a fost grav afectată din cauza trepidaţiilor, dar şi a precipitaţiilor căzute în zonă. Bucăţi mai de stâncă s-au desprins din tavanul acestuia, astfel că autorităţile au luat măsura restricţionării traficului pe aici şi consolidarea podului.

Lucrările se apropie acum de final, urmând ca în maxim o lună să se facă şi recepţia. “S-a făcut injectare cu beton armat. S-a consolidat cu beton de calitate superioară, s-a făcut şi un zid de protecţie.

S-a intervenit la timp şi podul a fost salvat. A fost operaţiunea cam dificilă, pentru că a fost riscant, dar până la urmă am reuşit.

Ne bucurăm că am reuşit să salvăm un obiectiv turistic unic în lume”, ne-a spus Alin Crăciunescu, unul dintre cei care au participat la lucrări.

 


“După recepţia finală, urmează să interzicem accesul la auto pe pod, pentru a-l proteja. Circulaţia se va face pe o variantă ocolitoare, iar pe pod nu vor mai trece decât pietoni şi biciclişti”, ne-a spus Marius Bălu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi. Consolidarea podului s-a făcut cu fonduri nerambursabile, ca o suplimentare a contractului de finanţare pentru reabilitarea drumului Marga-Baia de Aramă.

….Citeste tot articolul

2 august 2011|  Autor: Cristina Popescu

Sursa: adevarulseverin

Video: Noul drum ce duce spre Podul lui Dumnezeu

Un gând despre „Podul lui Dumnezeu a fost salvat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.