Podul lui Dumnezeu, blocat de masini

Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele- Mehedinţi a adus în localitate mii de turişti, dornici să participe la sărbătoarea câmpenească organizată aici în fiecare an de autorităţile locale. Mulţi dintre ei, însă, s-au întors din drum din cauza blocajului de circulaţie

 


care s-a produs pe Podul lui Dumnezeu, pod natural de piatră unic în lume, fiind singurul din cele trei existente care este circulat. Deşi se află pe drumul naţional ce leagă Gorjul de Mehedinţi prin Baia de Aramă, puţini dintre cei care circulă cu maşina ştiu că au trecut peste el, monumentul nefiind vizibil de pe drum.


Maşinile parcate peste tot au blocal circulaţia pe Podul Lui Dumnezeu

Localitatea Ponoarele din Mehedinţi e foarte cunoscută în România, aici existând o întinsă pădure de liliac sălbatic, ce aduce vizitatori din toate colţurile ţării, în fiecare primăvară când acesta înfloreşte. Autorităţile locale organizează, de altfel, o sărbătoare câmpenească, cu mici, bere, alviţă şi un spectacol în aer liber, care în acest an nu a scăpat de declaraţiile politicienilor aflaţi în campanie electorală. Mulţi dintre cei care au dorit, însă, să se bucure de o zi în mijlocul naturii au parcurs degeaba sute de kilometri. Aceştia au făcut cale-ntoarsă, drumul fiind blocat chiar pe Podul lui Dumnezeu, elementul central al rezervaţiei naturale despre care scriam cu mai bine de un an în urmă şi care nu este promovată aşa cum ar merita. Aceasta e formată din: pădurea de liliac, Lacul Zatonul Mare (un lac ca apare şi dispare ca o fantomă), Peştera Podului (locuită de sute de lilieci), Podul lui Dumnezeu (format prin prăbuşirea tavanului Peşterii Podului şi numit aşa pentru că accidentele soldate cu căderea în gol nu au produs victime) şi Lacul Zatonul Mic (numit şi lacul fără fund). Întrucât aici nu există un ghid care să-i conducă pe turişti şi să le prezinte aceste monumente unice, singurele semne sunt plăcuţele indicatoare, care nu-i ajută, însă, pe turiştii ce vin pentru prima dată în zonă să parcurgă traseul ce duce de la un obiectiv la altul. Aşa se face că o zonă turistică pentru care străinii ne-ar invidia rămâne neexploatată, comuna ponoarele rămânând o altă localitate săracă a României, deşi ar putea să producă foarte mulţi bani din turism.

Articol de Aura Stoenescu pe 18 Mai 2009

 

Sursa:http://www.verticalonline.ro/podul-lui-dumnezeu-blocat-de-masini 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.