Podul lui Dumnezeu la Radio România Actualităţi

Povestea unuia dintre cele mai impresionante obiective turistice din Mehedinţi la Radio România Actualităţi. Este vorba de Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, care atrage anual mii de turişti. Este unul din cele trei poduri naturale din lume.
Mihai Bădescu a fost acolo pentru a vedea cu ochii lui minunea şi a vorbi cu localnici şi turişti despre legenda singurului pod natural de pe la noi.

„Conform site-ului www.ponoare.ro, legenda spune că, de mult, aici locuia necuratul, chiar în peștera Ponoare. Săturându-se de răul pe care acesta îl făcea, oamenii i-au cerut lui Dumnezeu să-i scape de el. Astfel Dumnezeu a lovit cu palma tavanul peșterii și acesta s-a prăbușit peste intrare. Cu toate acestea, Necuratul a scăpat, ieşind pe sub deal, pe cealaltă gură a peşterii, cea care duce spre Lacul Zătonul Mare. Nervos, Aghiuţă s-a agăţat cu ghearele de vârful Dealului Peşterii, formând şanţuri în calcar, locurile numite câmpiile de lapiezuri Afrodita şi Cleopatra. Dracu s-ar fi urcat apoi pe Stânca Diavolului, loc de unde veghează la oamenii care intră în peşteră şi pe care uneori îi ineacă în Lacul Zătonul ….”

Citeşte/Ascultă întregul articol aici: http://www.romania-actualitati.ro/podul_lui_dumnezeu-31577

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.