Festivalul – concurs „ Ponoare, Ponoare ” 2009 debuteaza

 Festivalul-concurs de muzică populară „Ponoare, Ponoare” debuteaza azi! Ajuns la cea de-a patra ediţie, festivalul îşi propune să se constituie într-o rampă de lansare pentru tinerii interpreţi de folclor.
festivalul ponoare ponoare 2009 Citeste mai mult..

 Radioteleviziunea Severin şi cotidianul „Informaţia de Severin”, în calitate de parteneri media, şi Primăria comunei Ponoare vă invită la Festivalul-concurs de muzică populară „Ponoare, Ponoare”! Ajuns la cea de-a patra ediţie, festivalul îşi propune să se constituie într-o rampă de lansare pentru tinerii interpreţi de folclor.

 

  A crescut de la an la an şi a devenit, în timp, unul dintre cele mai prestigioase fes­tivaluri-concurs de acest gen din judeţul nostru. Într-un loc unde Dumnezeu a fost darnic cu natura şi cu oamenii locului, cântecul popular a fost ridicat la rang de lege şi a devenit pentru zonă la fel de reprezentativ precum Podul lui Dumnezeu sau pădurea de liliac. Anul acesta, cu sprijinul autorităţilor judeţene, festivalul va căuta din nou tinere talente ale cântecului popular. „Cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Prefecturii şi în parteneriat cu Centrul Cultural Mehedinţi, formaţia <<Danubius>> condusă de maestrul Nucu Drăghia şi cu interpretele Luciana Văduva Sfetcu, Alina Moţi Drăghia, Ionela Bădălan şi Valeriu Sfetcu, dar şi alături de foarte mulţi interpreţi din ţară vom organiza cea de-a patra ediţie a festivalului. După cum se ştie, Ponoare este o zonă foarte bogată în folclor, în tradiţii autentice şi în monumente ale naturii unice în ţară şi în lume”, ne-a de­clarat primarul comunei Ponoare, Georgică Pătraşcu (foto). 
Dacă în anii trecuţi scena era amplasată chiar lângă Podul lui Dumnezeu, la intrarea în peşteră, anul acesta, primarul comunei a identificat o locaţie nouă, la doar câţiva metri de podul natural de la Ponoare: „Am mutat locaţia scenei cu doar câţiva metri, deoarece, lângă pod, locul era destul de îngust şi de abrupt şi exita pericolul de accidentare”. 
  Festivalul-concurs „Ponoare, Ponoare” şi-a atins scopul, şi anume acela de a se constitui în rampă de lansare pentru tinerii interpreţi ai cântecului popular cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani. „Laureaţii celor patru ediţii s-au ridicat de la acest festival şi sunt acum nume sonore ale cântecului popular românesc, recunoscuţi pe plan naţional, iar acest lucru nu face decât să confirme faptul că festivalul şi-a atins scopul – acela de a-i ajuta pe tinerii interpreţi de folclor să se lanseze. Ne bucurăm că şi în acest an câştigătorii ediţiilor trecute vor fi alături de noi şi vor susţine recitaluri în calitate de invitaţi speciali”, a adăugat primarul Georgică Pătraşcu. 
  Şi în acest an directorul festivalului este îndrăgita interpretă de muzică populară, Nina Predescu. Preşedintele juriului este îndrăgita interpretă de muzică populară, om al locului, din satul Prejna, tot din zona de nord, Niculina Stoican.  
Vor susţine recitaluri membrii Ansamblului „Danubius” condus de Nucu Drăghia – Luciana Văduva Sfetcu, Alina Moţi Drăghia, Ionela Bădălan şi Valeriu Sfetcu. 
La ediţia trecută, Marele premiu a ajuns la un tânăr interpret din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, Vasile Cioranu, iar juriul a avut atunci de ales din peste 30 de interpreţi înscrişi în concurs din toate judeţele ţării. Anul acesta, doar din Mehedinţi s-au înscris peste 35 de interpreţi.
  Festivalul concurs „Ponoare, Ponoare” va debuta oficial joi dimineaţa, la ora 9,30, cu preselecţia, iar concursul de interpretare propriu-zis va începe la ora 16,00. RTS şi cotidianul „Informaţia de Severin” sunt partenerii media ai evenimen­tului, care va fi reflectat pe larg atât în jurnalele de ştiri cât şi în cadrul unor emisiuni speciale, realizate de Alexandra Dediu. 

Voica Briceag
Sursa: http://www.informatiadeseverin.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.