Aboneaza-te la RSS !

Abonează-te la RSS Ponoare.ro !

Click aici: ponoare.ro rss feed

RSS va permite sa vedeti titlurile ultimelor articole, sub forma de linkuri, iar apoi sa accesati direct, prin acestea, articolele pe care doriti sa le cititi. Practic, sunteti anuntati la fiecare update de pe site-ul ponoare.ro, fiind scutiti de timpul consumat pentru accesarea repetata a site-ului si incarcarea contextului grafic al stirilor. 

 ponoare.ro rss

Ce este RSS?

RSS este o familie de formate de


fluxuri web, specificate în XML şi folosite pentru Web syndication. RSS este folosit (printre altele) pentru ştiri, weblog-uri şi podcasting. Abreviaţia este folosită pentru a face referinţă la următoarele standarde:

* Really Simple Syndication (RSS 2.0)
* Rich Site Summary (RSS 0.91, RSS 1.0)
* RDF Site Summary (RSS 0.9 şi 1.0)

Web feed-urile oferă conţinut web sau sumaruri de conţinuturi web împreună cu legături către conţinutul complet al respectivei surse de informaţii şi alte metadate. RSS oferă această informaţie sub forma unui fişier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. În plus faţă de facilitarea sindicalizării, feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informaţi la actualizarea conţinutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit aggregator.

În paginile web, feed-urile web (RSS sau Atom) sunt de obicei legate de cuvântul “Subscribe” (”Subscrie”), un pătrat portocaliu, un icon de feed, sau de literele XML sau RSS.
Cum se foloseste RSS?

În timp ce partea cea mai importantă a mass-mediei încă încearcă să înteleagă potenţialul RSS, ştiriştii folosesc RSS ca să ocolească sursele de ştiri tradiţionale. Utilizatorii finali şi jurnaliştii au la dispozitie acum surse constante de ştiri, fără să mai fie nevoiţi să petreacă timp căutând.

Un program cunoscut sub numele de “feed reader” poate să verifice o listă de surse de ştiri în numele utilizatorului şi să afişeze ştirile pe care le găseşte. Deseori siturile general cunoscute au feeduri, dar şi cele mai mici au adoptat această tehnologie. Anumite situri chiar le permit utilizatorilor să aleagă între feeduri formatate RSS sau formatate Atom; altele oferă numai feeduri RSS sau numai Atom.

Programele care folosesc RSS sunt disponibile pentru diferite sisteme de operare. Partea de client sunt proiectate ca programe de sine stătătoare sau extensii pentru programele existente, precum browserele. Browserele precum Microsoft Internet Explorer 7, Mozilla Firefox, Safari sau Opera au integrat suportul feedurile RSS.

Clienţii de feeduri integraţi in pagini web nu solicită software special insalat pe calculatorul utilizatorului şi permit acestora să aibă feedurile disponibile pe orice calculator ar lucra, dacă acesta este conectat la internet. Există agregatoare care combină mai multe feeduri în unul singur, exemplu fiind un feed despre fotbal care grupează mai multe surse de ştiri în una singură.

Sursa: Wikipedia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.