Au demarat lucrarile de modernizare a DJ 670 Marga – Baia de Arama

Au început primele lucrări de modernizare pe Drumul Judeţean 670 Marga – Baia de Aramă (DN 670), realizate cu fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, a asistat, alături de primarul din Baia de Aramă şi reprezentanţii firmelor de construcţii, la turnarea bornei cu numărul 0 pe un drum extrem de important din judeţ. 

Această arteră rutieră, care străbate nordul montan al judeţului Mehedinţi, va fi reabilitată pe o lungime de 35 kilometri, cu o lăţime medie a părţii carosabile de şase metri.

Investiţie de 36 de milioane de lei

Finanţarea investiţiei, care se ridică la suma de 36 de milioane de lei, se efectuează prin Programul Operaţional Regional, datorită unui contract încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Consiliul Judeţean Mehedinţi. Proiectul are un termen de implementare de 54 luni. Investiţia presupune covor asfaltic şi sistem pluvial, cu podeţe şi canale de scurgere a apei de ploaie, după cum a precizat directorul firmei Confort, Du­mitru Iliescu. Pentru reabilitarea unui alt sector al DJ 670 – Negoieşti-Floreşti – Consiliul Judeţean Mehedinţi a mai primit suma de 53.650.506 lei, care vor fi utilizaţi în aducerea la standarde europene a 25,71 kilometri de drum, cu o lăţime a platformei de opt metri.
Modernizarea oferă posibilitatea dezvoltării turismului în zonă
În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, modernizarea şi consolidarea DJ 670 oferă posibilitatea dezvoltării turismului în zonă şi, astfel, a ridicării nivelului de trai al locuitorilor din comunele Godeanu, Isverna, Ponoarele, Balta şi din oraşul Baia de Aramă. Reabilitarea drumului va fi efectuată de către un grup de firme. Este vorba de Confort SA, Via Vita SA şi Transbaco SA. „Ştiu că modernizarea acestui drum care face legătura cu nordul judeţului a fost, pentru mehedinţeni, un vis mai vechi. Dată fiind importanţa acestei lucrări, am considerat-o prioritate. Ne bucurăm că am ajuns şi la momentul începerii efective a lucrărilor. Nu a fost deloc uşor să obţinem această finanţare şi de aceea am ţinut să fiu prezent la începerea lucrărilor pentru a mă asigura că totul va decurge fără probleme”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Mehedinţi, Marius Bălu.

Eugen Mitrache
Foto: Justin Stăvaru,
Eugen Negoiţă

 

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.