Podul lui Dumnezeu, inchis traficului auto

Monumentul naturii de la Ponoarele numit Podul lui Dumnezeu, pod natural cum nu sunt decât trei în lume şi unic pentru că este singurul circulat, se află în reparaţii. După ce, încă de anul trecut, a început să se fisureze, în ultimul timp a fost închis de-a dreptul, aşa că gorjenii care vor să treacă din Gorj în Mehedinţi, pe Baia de Aramă, trebuie să ia în calcul acest aspect.

Podul Lui Dumnezeu 2011

 

Drumarii au început reabilitarea podului, prin reconstituirea părţii vestice superioare, care s-a deteriorat, cu ajutorul unor bucăţi de rocă, după consolidare urmând refacerea asfaltului. Astfel, Drumul Judeţean Baia de Aramă- Herculane este întrerupt, pe perioada lucrărilor, dar a fost făcută o variantă ocolitoare în apropiere. Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a declarat că, de acum înainte, pentru protejarea monumentului natural de la Ponoarele, nu va mai fi permis decât traficul pietonal şi cu bicicleta.

 

Podul Lui Dumnezeu 2011 deteriorat
Deşi drumul este închis, turiştii continuă să vină până la pod cu maşinile, pentru a-l admira. Aici, ei mai sunt atraşi de alte fenomene carstice aflate …citeste mai mult

Sursa: www.verticalonline.ro

Articol de Aura Stoenescu pe 30 Iunie 2011

Podul Lui Dumnezeu 2011 inchis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.