Acul si ata

„Acul şi aţa” este un atelier unde sunt realizate manual o gamă largă de costume populare cu specific oltenesc. Aici doamnele realizează la comandă orice model de piesă tradiţională. Atelierul din comuna Ponoarele este deschis încă din anul 2009 în baza unui proiect cu fonduri europene.

Cracul Muntelui, comuna Ponoarele nu este doar o zonă turistică deosebită este şi un loc unde oamenii au învăţat să îmbine utilul cu plăcutul. Atelierul Acul si aţa are razboaie tradiţionale de ţesut, în care nouă femei din comuna Ponoarele confecţionează costume populare. Doamna Elisaveta este cea mai veche dintre cele care lucrează aici în atelier şi spune că totul se face cu pasiune şi răbdare.

Aurelia are 35 de ani şi este cea mai tânără dintre doamnele care lucrează în acest atelier.

Costumele populare realizate aici la atelier au ajuns în toată ţara, cererile cele mai multe au venit de la Bucureşti şi Timişoara în ultima perioadă. Preţurile nu sunt foarte mari pentru munca depusă la un costum popular.

Mai multe detalii despre cum se face un costum şi cât de mult durează lucrul la un covor aflaţi din reportajul Oameni, Locuri, Fapte difuzat la Gorj TV.

ACTUALITATELuni, 10 Noiembrie 2014
Daniela Gapşea www.gorjtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.